Jag har stulit receptet från http://mingodasida.blogspot.com men gjort om den lite...
Vit choklad- och passionsfruktsmoussetårta15-20 bitar
Botten
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
Vit chokladmousse
200 g vit choklad
2 ägg
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Passionsfruktsmousse
Botten
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
Vit chokladmousse
200 g vit choklad
2 ägg
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Passionsfruktsmousse
2 äggulor
1/2 dl socker
1 tsk vanlijsocker
125 g mascarpone
2 msk koncentrerad exotisk juice
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Gelétäcke
3 passionsfrukter
2 dl utspädd tropisk juice
3 gelatinblad
Botten
Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen, ett i taget, och därefter mjölet. Fäst ett smort smörpapper i en bakform med löstagbar kant (26 cm). Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt bottnen svalna.
1 tsk vanlijsocker
125 g mascarpone
2 msk koncentrerad exotisk juice
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Gelétäcke
3 passionsfrukter
2 dl utspädd tropisk juice
3 gelatinblad
Botten
Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen, ett i taget, och därefter mjölet. Fäst ett smort smörpapper i en bakform med löstagbar kant (26 cm). Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt bottnen svalna.
Ta 2st OH-ark och klipp dem på längden. Ta 3 av remsorna och tejpa ihop på längden och fäst i formen. Du får då en "form" att hälla mousserna i så att det blir en snygg kant. Jag hade nog smörat in dem lite så blir det enklare att dra bort dem vid servering. (låt plasten sitta och ta bort vid servering. Tårtan är stabil och enkel att även lyfta från formen och smörpappret till ett tårtfat vid servering.
Mjölkchokladmousse
Blötlägg gelatinbladen i fem minuter. Smält mjölkchokladen i ett vattenbad. Rör ner äggen, ett i taget. Smält gelatinbladen ett i taget i chokladen. Låt svalna till rumstemperatur och vänd sedan ner den lättvispade grädden. Häll moussen på tårtan, ställ kallt.
Passionsfruktsmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Vispa gulor, socker och vaniljsocker. Vispa ner mascarponen i äggsmeten. Värm juicen på svag värme i en kastrull. Smält gelatinbladen ett i taget i juicen. Vispa ner juicen i äggsmeten. Vänd till sist ner den vispade grädden. Bred ut moussen över mjölkchokladmoussen. Ställ in i kylen igen.
Gelétäcke
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Späd den koncentrerade juicen 1+3 istället för 1+4. Värm 1/2 dl av juicen på svag värme i en kastrull. Smält gelatinbladen ett i taget i juicen. Häll i resten av juicen och rör om. Gröp ur passionsfrukterna i en skål och häll juicen över fruktköttet, rör om och ta ev. bort långa gula trådar. Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen. Häll på efter ca 30 min
Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering. (Det går bra att göra den ett par dagar före också)
Dags att testa! Funderar på om jag ska göra med blåbär istället..
SvaraRadera